Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nyilatkozatot adott ki Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, amiben azt követeli: a kormányzati döntésekkel egyet nem értő oktatók ne használják a Szegedi Tudományegyetem nevét a véleményük megerősítésére – számolt be róla a szeged.hu.

A Szegedi Tudományegyetem rektora azután adta ki nyilatkozatát, hogy az SZTE 76 professzora tiltakozott az akadémiai kutatóhálózat államosítása ellen.

Rovó Lászlót láthatóan nem zavarja a kettős mérce, azt kéri számon, amit ő gond nélkül megtesz:

politikai szerepvállalásai alkalmával is nyíltan használja a titulusát, miközben az egyetem semlegességét hirdeti és követeli.

Rovó László nyilatkozatában azt írja, tiszteletben tartja az egyetemen dolgozó kollégái munkaidőn túli magánemberkénti politikai szerepvállalását politikai irányultságtól függetlenül.

Eközben ő maga június 17-én, hétfőn 8 óra 21 perckor – tehát munkaidőben – az MTVA reggeli politikai és közéleti témákkal foglalkozó műsorában, a Ma reggelben

  • a Szegedi Tudományegyetem nevét felhasználva a véleménye megerősítésére
  • Nemesi Pált ajánlja Szeged polgármesterének az őszi önkormányzati választáson.

Rovó rektor arra alapozza a kiadott nyilatkozatát, hogy valaki elhiszi neki: Nemesi Pál nem a Fidesz jelöltje, illetve a migrációról szóló konferencia, amin előzetesen megjelölték résztvevőként, és amin Bayer Zsolt, Bakondi György, Georg Spöttle, Kiss-Rigó László és Nógrádi György is beszélt, szintén nem az állampártok vigyázó szemei előtt zajlottak.

A teljes nyilatkozatát itt lehet elolvasni.

A Jobbik és a Momentum is Rovó László lemondását szorgalmazza

„Ön minden nyilatkozatával az SZTE-t képviseli, és párttitkári szintű propagandaszövegeivel szégyent hoz azokra a hallgatókra és oktatókra, akik nem ilyen rektort szeretnének. Hanem egy független, az oktatás és a kutatás szabadságáért küzdő, pártpolitikai vitákba nem belebonyolódó rektort. Aki nem kettős mércét alkalmaz és viszályt szít, hanem békét teremt.”

– fogalmazott Mihálik Edvin a Momentum szegedi elnöke.

A demokrácia megcsúfolása az, amikor a hatalmi ágak és a különböző fenntartású intézmények összekeverik a funkcióikat. Sajnos, visszatértek az 50′-es évek a várasunkba is és a pártállami működést, a vörös posztókat lecserélő narancsos bárók hajtják végre.

– írta Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke, önkormányzati képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá