Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Vajon Farkas Évának mekkora szava lehet a fideszes polgármesterek között?

A NER kikiáltása után fél évvel, 2010 októberében önkormányzati választást tartottak. Mint ismert, dr. Buzás Péter 51%-ot kapott Makón, a Fidesz színeiben induló Mágori Józsefné 27%-ot, a független, jelenleg pedig a sportcsarnokot igazgató Márton Imre 20%-ot.

A választás után két nappal elemzést tett közzé a tavaly nyáron megszűnt Heti Válasz. A lapot kiadó cég ügyvezetője Borókai Gábor volt, aki 1999-től Orbán Viktor jelölésére kormányszóvivő lett, egészen a ciklus végéig, 2002-ig – így elfogultsággal egyáltalán nem vádolható.

A lap szerint 2010-ben a legbefolyásosabb szocialista polgármester Botka László volt, őt három budapesti kerületi vezető követett, majd Ajka és Kazincbarcika következett. Hetedik helyen a szentesi Szirbik Imrét közölték, a nyolcadikra pedig akkor az ötödik ciklusát kezdő Buzás Pétert.

Hogy Buzás a befolyását kihasználva mennyit tett Makóért, az tudjuk. Utódja, Farkas Éva Erzsébet leginkább azzal került a hírekbe, hogy gond nélkül beparkolt a mozgáskorlátozott parkolóba; kicsinálta Rója Istvánt a gimnázium éléről; megkérdezte: ,,Szeretnétek migránsoknak gyereket szülni?” és megszavazta a saját fizetésemelését.

(fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá