Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szerda délután átadták a felújított Csipkesort. A munkálatok több mint 300 millió forintba kerültek, ennek egy részét a kormány, a másikat a ,,gonosz” Brüsszel adta. Egyelőre még nem nyerte el mindenki tetszését.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz) polgármester olyan nagy szavakat használt az átadón, mint, hogy ,,a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városa Makó” és hogy ,,a makói modell működik,” ami elsősorban az infrastrukturális fejlesztéseket jelenti. Szerinte a zöldfelület növelésében kiemelkedő ez a ma átadott terület. Hangsúlyozta, hogy ez rávezet a turisztikailag fontos épületekre, így a Hagymaházra, a könyvtárra és a fürdőre is (a Csipkesorról eddig is lehetett ebbe a három irányba fordulni – a szerk.).

A felújítás először 2016 májusában került szóba, 2018 júliusában írták alá a támogatási szerződést. Most csak az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek újultak meg, de az egész épületre kész a terv (az előtető miatt már csak alpinista technikával lehet felújítani, ami miatt még többe kerül, mintha fel lehetne állványozni – a szerk.). Összesen 12 üzletet újítottak fel, alakítottak ki. Több mint 2.000 m2-nyi terület újult meg az üzletek előtt, a napelemes rendszer miatt az árkád megvilágítása ingyenes.

Az átadáson Kondrát Zoltán református elnöklelkész mondott áldást. A végén rózsatővel és egynyári virággal ajándékozták meg a résztvevőket.

Látványterv 2016-ból

A korábbi testületi üléseken dr. Török Miklós (DK) képviselő többször felhívta rá a figyelmet, hogy a bumbik veszélyesek, hiszen nem látszanak, a napokban pedig kiderült, hogy a sok esőt nem bírja el az előtető és áll a víz a boltok előtt.

Azt oldalunknak is többen elmondták, valamint mi is tapasztaltuk, hogy a szobrokhoz, a padokhoz és a kukákhoz át kell menni a kerékpárúton, amihez csak a vastag oszlopok mögül kilépve lehet. A kerékpárút térköves jellege miatt ráz, néhány méterenként pedig csatornafedők következnek. Nappal elég kevés természetes fény jut be a kirakatokhoz. Azt már estefelé vettük észre, hogy hiába ez a nagyfokú elválasztás, a kirakatok felől is kerékpároznak, tehát az oszlopokon belül.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá