Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Alföldvíz Szakszervezet korábban már többször is levélben fordult Orbán Viktorhoz (összesen három alkalommal), de választ ezekre nem kaptak. Ezért döntöttek végül a tüntetés mellett, aminek a végén át akarták adni a petíciót személyesen a miniszterelnöknek, aki viszont nem jelent meg, ezért a képviselője vette át – derül ki a Mérce tudósításából.

Mint arról beszámoltunk a héten, a számlákat és közterheket időre ki tudja fizetni a cég, de a béremeléseket, amit korábban megígértek, nem tudják most teljesíteni, különben a fizetésképtelenség felé sodródnának. Az Alföldvíz 131 településen szolgáltat, Csongrád megye nagy részében is, így a térségben Ambrózfalván, Apátfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Ferencszálláson, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Királyhegyesen, Kiszomboron, Kövegyen, Kübekházán, Magyarcsanádon, Makón, Maroslelén, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Óföldeákon, Pitvaroson és Székkutason.

A tüntetést megelőzően a szakszervezet küldött egy negyedik levelet is Orbánnak, amire ezúttal végre kaptak egy választ, amiben azt az ígéretet kapták, hogy hétfőn egyeztetésre mehetnek a kormány képviselőivel.

„Lesz tárgyalás, egyeztetés, remélhetőleg lesz anyagi következménye is”

– reagált erre a fejleményre a demonstráción Miskéri László, a szakszervezet titkára.

Bende Flóra, a szakszervezet elnöke szerint a megjelent különböző vízügyi szakszervezetek problémái közösek: „azok a cégek is, ahol még jobb a helyzet, el fognak jutni oda, ahova mi” – jelentette ki. Bende szerint csak annyit szeretnének, hogy tisztességes munkáért tisztességes bért kapjanak. Arról is beszélt, hogy bár számukra az engedetlenség, a tüntetés ismeretlen műfaj és nem is szívesen alkalmazták ezt az eszközt, kénytelenek voltak megtenni ezt a lépést a kialakult helyzet miatt.

Jáger János a tüntetésen is felszólalt, azt hangsúlyozta, hogy a vállalat dolgozóinak jelentős részének bére csak a garantált bérminimumot éri el, ami nem elegendő ahhoz, hogy fiatal dolgozók csatlakozni akarjanak az ágazathoz.

„Ezért a pénzért inkább elmennek a magánszektorba, vagy más pályát választanak. Demonstrációnk célja, hogy az átlagkereset megemelésével megmentsük a vízügyi szektort a jövőben!”

Miskéri is elmondta, hogy egymás után hagyják el az ágazatot a dolgozók, ami miatt a megmaradt munkavállalókat plusz munka terheli, ez pedig személyes feszültségekhez is vezet, pszichoszomatikus megbetegedéseket okoz.

„Amikor görcsbe rándul a gyomra a munkavállalónak reggel, hogy be kell menni dolgozni, az nem fog neki jót tenni hosszútávon”

– mondta a szakszervezeti titkár.

Miskéri szerint érdemes volt eljönni Budára, mert eredményhez vezetett. Ő láthatóan bizakodó a kormány által beígért tárgyalás kapcsán, arra kérte megjelent munkatársait, hogy

„adjunk egy esélyt, bízzunk abban, hogy változást fog eredményezni a hétfői tárgyalás!”

(merce.hu nyomán, kiemelt kép: Mérce)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá