Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Október közepére várható az év legfontosabb politikai megmérettetése, az önkormányzati választás. Számos településen már bejelentették a kormánypárti és az ellenzéki jelölteket is. Makón egyelőre még nem derült ki, hogy melyik párt kit indít.

Információink szerint a Fidesz taggyűlésen Farkas Éva jelöltségét támogatták, bár úgy tudjuk, hogy sokan távolmaradásukkal tüntettek, nem jelentek meg a tisztújító eseményen. Pletykák keringenek arról, hogy az utolsó pillanatban még sem Farkas Évát, hanem valaki mást jelöl a kormánypárt. A városi szatyorrádióban felmerült Bakos Tamás neve is, aki korábban a makói Fidesz alelnöke volt. De elindulhat Márton Imre is, aki korábban többször jelöltette magát a Városépítők Társasága színeiben, jelenleg pedig a sportcsarnokot vezeti a kulturális kft. igazgatójaként.

Az ellenzéki oldalon több jelenleg háttérbe húzódó, de ismert név is van. Kérdés, hogy a várost húsz évig vezető Buzás Péter, vagy a tavalyi országgyűlési választásokon 37 százalékot szerző dr. Kiss Attila aktivizálja-e magát a kampányban.

Ugyancsak lehet hallani arról, hogy független indulók is készülődnek. Dr. Ember Alex nevét többen megjegyezték nekünk a makóiakkal folytatott beszélgetéseink során.

A jövő hét folyamán megpróbálunk elérni minél több lehetséges jelöltet, hogy megtudjuk tőlük, valóban el kívánnak-e indulni az őszi választásokon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá