Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nem jó ötlet ittasan, mentőmellény és jártasság nélkül vízre szállni – erre hívták fel a figyelmet a mentők, a rendőrök, a vízi mentők és a tűzoltók.

A 112-es szervezetek tartottak közös mentési bemutatót szerdán délután Szegeden,  a Tisza belvárosi szakaszán. A szimulált baleset és az életmentés a sajtó jelenlétében zajlott, emellett a társszervek együttműködését több mint hatvan gyermek kísérte figyelemmel a partról. A rendezvény célja a figyelemfelkeltés és a baleset-megelőzés volt.

A megrendezett balesetben négy fiatal lány szórakozott a folyóparton, közben alkoholt fogyasztottak. Majd egyik társuk kitalálta, hogy szálljanak vízre egy kenuval. Az egyik lány nem tudott úszni, mindketten ittas állapotban voltak. A kaland tragikus véget ért: az egyik lány a folyóba veszett, társát pedig a mentőegységek vitték ki a partra.

A mentésben részt vettek az Országos Mentőszolgálat, a Szegedi Tűzoltó-és Vízimentő Szakszolgálat, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Vízirendészet, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei. Minden mentési folyamat úgy zajlott, mint egy valóságos balesetnél.

Seller András, a Szegedi Tűzoltó-és Vízimentő Szakszolgálat vezetője elmondta, a gyakorlat célja az volt, hogy a fiatalokban felelősségteljesebb gondolkodást alakítsanak ki. Ennek leghatásosabb módja, ha valóságos körülmények között illusztrálják, mekkora tragédiát okozhat egy könnyelmű döntés. A vezető kiemelte, 14 eves kor alatt, illetve ha nem megfelelő a vízbiztonságunk, kötelező a mentőmellén viselése, tudatmódosító szer hatása alatt pedig semmiképp sem közlekedhetünk a vízen.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy Csongrád MKI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares