Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ez derül ki a Publicus Intézet által készített közvélemény-kutatásból, a megkérdezettek közel kétharmada ugyanis úgy vélekedett, hogy a kistelepüléseken a kiszolgáltatottság miatt egyszerűen nem lehet szabad a helyhatósági választás, mert azt a hatalmon lévők képesek befolyásolni.

Az adatokból megtudhattuk továbbá, hogy az emberek szerint a nagyvárosok egyelőre még szabadabbak, a válaszadók 73 százaléka úgy érzi, teljesen szabadon eldöntheti, melyik polgármester-jelöltet választja. Ennél is beszédesebb adat, hogy 65 százalékuk lát olyan jelöltet, akire szívesen adná a voksát, két párt, a DK- és a Jobbik-szavazók körében ez a szám még magasabb.

Jó hír, hogy az önkormányzati választásokkal kapcsolatban az emberek 72 százaléka állította, hogy biztosan elmegy majd szavazni.

Egészen döbbenetes viszont belegondolni abba, hogy olyan országban élünk, ahol az emberek zöme pontosan tisztában van azzal, hogy az Orbán-kormány rendre befolyásolja az adott választást, mégis minden megy tovább, méghozzá következmények nélkül. Ősszel is biztosan nagyüzemben megy majd a szavazatvásárlás, és a buszoztatás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá