Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A makói önkormányzat 2019 februárjában pályázatot adott be, amellyel javították volna a víziközmű-rendszerek műszaki állapotát. A tájékoztatóból – ami a testületi határozatok végrehajtásáról szól, – kiderül, hogy önerőhiány miatt visszavonták.

A pályázat 24 millió forintról szólt, ennek támogatása 16,8 millió, a saját erő pedig 7,2 millió forint lett volna. Az Alföldvíz által üzemeltetett makói szennyvíztisztító-telepen a régi medencékben található levegőztető elemeket cserélték volna le. Ezek a medencék 2002-ben épültek és 1414-1428 darab közötti levegőztető elemekkel rendelkeznek medencénként.

A gyakorlatban ez azt jelentette volna, hogy felszedték volna az elöregedett vezetékeket a medencékben és új vezetékkel és levegőztető elemekkel szerelték volna be.

A tervezett rekonstrukciót egyébként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal is jóváhagyta.

(fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá