Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki társaival gázkészülék ellenőrzés ürügyével terelte el a sértett figyelmét, akitől 200.000 forintot vittek el – közölte az ügyészség.

Az elkövető 2018 októberében, két ismeretlen társával megjelent a sértett szegedi lakásánál azért, hogy tőle lopjanak. Egyikük gázszerelőként mutatkozott be, és kérte a 78 éves sértettet, hogy ellenőrzés céljából engedje be. A lakásban ezután szóval tartotta a sértettet, amíg a vádlott a társával besurrant, és elvitték a sértett táskáját a benne lévő 200.000 forinttal.

A sértettnek gyanússá vált a “gázszerelő”, segítségért kiáltott, de akkora a táskát már elvitték. A vádlott a táskát a társasház bejárati ajtajára akasztotta, a készpénz nem került elő.

A Szegedi Járási Ügyészség a nőt a bűncselekmény felismerésére idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádolja. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a büntetés mértékére. Az ügyészség a vádlott beismerése esetén 1 év börtönbüntetés kiszabását, valamint 1 év közügyektől eltiltást indítványozott.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá