Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A fővárosból Siófokra tartó bulivonaton, és Siófok belvárosában is razziáztak péntek éjjel a rendőrök, akik kábítószerkereső kutyákat is bevetettek. Volt, aki elismerte, hogy marihuána van nála, más azzal védekezett, hogy nem tudja, hogy került a zsebébe a gyanús csomag. Nyár eleje óta folyamatos a rendőri jelenlét a balatoni és Velencei-tavi szórakozóhelyeken. Eddig már kétezer bűnözőt fogtak.

Az év legnagyobb siófoki diszkórazziája már Martonvásáron elkezdődött. A gárdonyi rendőrök itt szálltak fel a népszerű éjszakai bulivonatra, hogy már idejében kiszűrjék a fővárosból a balatoni szórakozóhelyekre tartó kábítószerdílereket és a körözött bűnözőket.

A rendőrök már az első utas ellenőrzése során találtak egy gyanús csomagot. A marihuána jellegzetes szagát érezték, így a férfit a velencei állomáson leszállították a vonatról és átadták az előállító csoportnak. Az állomásokon kábítószerkereső kutyákat is bevetettek. Agárdon egy vonatra váró utas hátizsákjánál jelzett a kutya.

A rendőrök mindenkit megmotoztak, akiről feltételezték, hogy kábítószer van nála. Volt, akinek a nadrágzsebében, volt akinek a csomagjában találták meg az elrejtett szert. Le se tagadhatták volna, hogy drogot szállítanak.

Siófokon gyakorlatilag kiürült a bulivonat. A Petőfi sétányra viszont már éjfélkor ki lehetett volna tenni a megtelt táblát. A szórakozni és kikapcsolódni vágyók nyugalma érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a járőrök mellett civil ruhás rendőröket, lovas- és kutyás rendőröket is bevetett.

A több megyére kiterjedő, összehangolt ellenőrzés célja a bűncselekmények megelőzésén és a bűnözők elfogásán túl, hogy az itt élők és a vendégek pihenését, szórakozását semmi se zavarja meg.

A mostanihoz hasonló, nagy nyári akciókat a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnökeként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hangolja össze. A tóparti razziák eredményeképpen a Balaton és a Velencei-tó környékén június 1. óta 800 bűnözőt tetten értek, további 1200 embert pedig bűncselekmény gyanúja miatt elfogtak és előállítottak.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá