Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indult nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2019. február 1-jén megszüntette – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Ismert: 2018 őszén került ki a világhálóra egy levél, amit Göbl Vilmos írt. Ebben az állt, “sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város”, majd azt javasolta a fideszes képviselőknek, gyűjtsék a negatívumokat, amelyekkel a sajtóban tudnak majd csatákat indítani.

A levél miatt Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakcióvezetője döntött a feljelentés mellett, miközben azt állította,

“a városban kialakuló diktatúra újabb állomása az, hogy a polgármester magánlevelezéseket töret fel.”

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kimondta, hogy nem történt meg, amit Cseri és Hegedűs képviselők bűncselekménynek láttak. A levél azonban célba ért, a Fidesz azóta is arra törekszik, hogy úgy tűnjön, nélkülük nem működik a város.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá