Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mert a ,,makói modell működik.” Ja nem.

A Maros-partra vezető út mindkét oldalán, egészen a vasúti átjárától a lombkorona sétányig kisebb-nagyobb parlagfűvel találkozhatunk. Bár a Farkas Éva vezette önkormányzat próbálja úgy beállítani a dolgokat, hogy ő előttük semmi nem volt Makón, azt nehéz lenne tagadniuk, hogy a turizmus kialakulását dr. Buzás Péteréknek köszönhetjük.

Hogy a fürdő után a második leglátogatobb helyre vezető utat így tartják rendben, az már tényleg az ő nevükhöz fűződik.

Csongrád megye tavaly dobogós lett parlagfű fertőzöttségben az országos listán. Idén már drónokkal is ellenőriznek: a fotók és a GPS koordináták alapján könnyen és gyorsan beazonosítható a terület és megállapítható a parlagfű-fertőzöttség. Így egyszerűbbé válik a jegyzőkönyv elkészítése valamint a növényvédelmi bírság kiszabása. A büntetés mértéke – ami a terület nagyságától és a fertőzöttség mértékétől függ – 15 ezer forinttól 5 millióig terjedhet. Az eljárás során a külterületi ingatlanokon a kormányhivatal, belterületen a települési jegyző az illetékes.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá