Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Steinmetz Ádám, jobbikos politikus még júniusban vetette fel a parlamentben, hogy balatoni hal helyett importált argentin hekket, vagy éppen kazah süllőt majszolgathatunk a magyar tengernél. Az agrárminiszter válasza csak most érkezett meg, de szokásos arrogáns, fideszes, pökhendi reakció jött.

Mikor változtat végre a kormány azon a tarthatatlan állapoton, hogy a Balatonnál nem lehet balatoni halat enni nyáron? –

érdeklődött a jobbikos Steinmetz Ádám írásban az agrárminisztertől. A képviselő emlékeztett:

,,Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. Azóta kell beérnünk a fagyasztva importált argentin hekkel, a kazah, román süllővel, és a halastavi – kukoricán, tritikálén hizlalt – ponttyal.”

Senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik,…a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs.”

– vélekedett Dr. Nagy István.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá