Becsült olvasási idő: 2 perc

Ismert, Sipos Zsuzsanna képviselőjelölt lesz az őszi helyhatósági választáson Makón. A terveiről kérdeztük.

Sipos Zsuzsanna Makón született. Előbb a Bartók Béla zenei általános iskolában, majd a József Attila Gimnáziumban tanult. Az érettségi után több szakképesítést szerzett, majd 24 évig dolgozott pénzügyi területen. Makón sok embernek segített, sokan ismerik.

Elárulta, hogy indulásában Hódmezővásárhely példája motiválja, reméli megtörténik Makón is.

,,Adjuk vissza Makót a makóiaknak”

– fogalmazott, utalva arra, hogy többek között elvették a rádiót, a kórházat, az iskolák fenntartását. Problémának nevezte, hogy sokan csak a Fidesz-közeli médiából tájékozódnak, ahonnan viszont nem mindig az igazság jön.

A városban zajló beruházásokat, terveket úgy értékeli:

leporolták az előző polgármester, dr. Buzás Péter által nem valósult meg terveket és végrehajtják azokat, méghozzá túlárazva.

Meglátása szerint a Deák Ferenc utca hemzseg a hibáktól, a fürdőbővítés kapcsán pedig nem érti: ha közel 4 milliárdba kerültek a meglévő részek, a most megépítendő kisebb részek hogyan kerülhetnek 9,5 milliárdba.

Sajnálattal tapasztalja, hogy elmennek a fiatalok a városból. Elmondta, hogy egyik mérnök fia Miskolcon találta meg a boldogulást, de bízik benne, hogy a másik, mérnökjelölt fia Makón tud maradni. A fiatalok mellett az idősek gondozása sincs megoldva: úgy értesült, 100 házi gondozásra szorulóra csak 7-8 ápoló jut, de a szociális otthonok férőhelye is kevés.

Sipos Zsuzsanna kiáll az elvei mellett, erős az igazság érzete::

amikor Rója Istvánt el akarták távolítani a gimi éléről, akkor élőláncot szervezett a szülőkkel; de volt, hogy egy éjszaka alatt az összes makói bankot feliratokkal aggatta teli egyik barátjával.

A bankok viselkedésével kapcsolatban elárulta: hitelével a kúriáig ment és meg tudott egyezni a pénzintézettel, három évnyi küzdelem után. Vannak olyan városok, polgármesterek, közösségek akik kiállnak a kilakoltatottak mellett – szeretné, ha Makón is történne ilyen, ha szükség lesz rá.

Úgy véli, hogy tapasztalata és ismertsége révén sokat tud tenni a makóiakért.

Tetszett a cikk? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Szóljon hozzá

shares