Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

 “Ej, ráérünk arra még!”

Az újvárosi kézilabda munkacsarnok először 2017 nyarán került szóba. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően 60 településen épül hasonló, ebből az egyik Makón. Emlékezetes: a Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig 50 millió forintba került.

Konkrét előrelépés csak másfél évvel később történt: Farkas Éva polgármester arról számolt be facebook oldalán, hogy 2019. február 21-én írták alá a Nemzeti Sportközpontokban az újvárosi kézilabda munkacsarnok ingatlan tulajdonjogának térítésmentes átadásáról szóló szerződést.

Még az EP-választás előtt Kocsis Máté járt Makón. A Fidesz frakcióvezetője, a kézilabdaszövetség elnöke elmondta, hogy az újvárosi kézilabdacsarnok támogatásáról szóló kormányzati döntés már megszületett.

Egyelőre még egy építőmunkást sem látni.

A városrész képviselője egyébként Kádár József, aki a múlt héten el se ment az újvárosi lakossági fórumra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá