Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A májusi Európai Parlamenti választások óta Hódmezővásárhelyen titokzatos módon 1161 fővel nőtt a mostani októberi önkormányzati választások előtt a választói névjegyzékbe felvett szavazók száma – számol be róla a hirklikk.hu.

Az oldal információi szerint 1161 választó között hatvan-hetven olyan ember van, aki ténylegesen az elmúlt időszakban jelentkezett be a városba. A többi durván ezer ember „csak” nem volt jogosult szavazni az Európai Parlamenti választásokon. Mindez azt jelenti, hogy

ők nem európai uniós tagországból Magyarországon letelepedett nagykorú személyek.

Hódmezővásárhelyen 51 szavazókör van és 36 238 fő jogosult szavazásra. A felvett szavazók vélhetően Szerbiából érkeztek, azonban a legutóbbi, 2011-es népszámlálás alkalmával a lakossági mindössze 0,2%-a vallotta magát szerbnek. A portál azt írja, az újonnan megjelent mintegy 1100 szavazó egyenletesen oszlik el az 51 szavazókör között. Ez szintén erősíti a gyanút, hogy nem véletlenül jelentek meg ezek az új szavazók a városban.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a tavalyi országgyűlési választásokon a Fidesz számára fontos és billegőnek tartott körzetekben nagyban űzött szavazó-betelepítés is szóba jöhet, mint lehetséges magyarázat a rejtélyes vásárhelyi jelenségre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá