Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

De a győzelemhez magas részvételre van szükség, hiszen a némileg csökkent Fidesz szavazótáborának részvételi hajlandósága is magas. (További részleteket itt lehet olvasni a felmérésből.)

Tavaly februárhoz képest alig van változás a támogatottságokban, a Fidesz szavazótábora kisebb, de a részvételi hajlandóságuk nagyobb. Ugyanúgy a magas részvétellel lehet győzn, mint akkor februárban. Kilencből csak egy megkérdezett hajlandó válaszolni a feltett kérdésekre, ez a tavalyi aránynak is csak a fele.

Továbbra is sokan félnek elárulni valódi támogatásukat, de tavalyhoz képest többen vállalják fel nyíltan ellenzéki véleményüket.

Azt erősítette meg a két kutatás, hogy a városban ugyan többségben vannak a korrupcióellenes erők támogatói, (senki nem akar újra eladósodást, építményadót, korrupciót, politikai elnyomást), de a győzelemhez ugyanolyan aktív részvételre van szükség, mint tavaly. A város elmúlt másfél éves eredményeiről és konkrét terveikről, a közgyűlés hátráltatásától megszabaduló városi cégekkel és költségvetéssel megvalósítható programról többet kell kommunikálni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá