Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Érettségi vizsgán szövegértési feladatként is arcpirítóan egyszerű kérdést tett fel Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a Fidesz-kormány pénzügyminiszterének, Varga Mihálynak. A Parlament honlapján fellelhető írásbeli kérdés így szólt: ,,Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Mennyien érkeztek harmadik országból?”

Az ellenzéki honatya azért fordult a kabinethez, mert – mint fogalmaz – „a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat még a tavalyi, egész évre vonatkozó elemzését sem adta ki.” Jakab emlékeztet: két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma. Hangsúlyozza: az idei keret 57 ezres, kétezerrel magasabb, mint a 2018-as adat, mely szám feltehetően magasabb, hiszen nincs benne a 37 hiányszakmában elhelyezkedő külföldi munkavállaló, akik külön engedély nélkül is dolgozhatnak.

Orbánék idén áprilisban bevezetett rendelkezéséről, mely kibővíti az EU-n kívüli foglalkoztatott vendégmunkások számának keretét, valamint 21 további munkakörben teszi lehetővé a külön engedély nélkül foglalkoztatott unión kívüli munkavállalók alkalmazását.

Jakab írásbeli kérdése végére odatette az ilyenkor szokásos kitételt: Várom érdemi válaszát! A jobbikos frakcióvezető pofonegyszerű, általános iskolások számára is könnyen értelmezhető kérdése, mely

két szám leírásával megválaszolható lett volna,

kifogott a mindent is tudó Orbán-kormányon. A pénzügyminiszter megbízásából Bodó Sándor államtitkár válaszolt, aki a foglalkoztatáspolitikáért felel. Bár ne tette volna! A nevetséges választ szóról szóra idézzük:

Tisztelt Képviselő Úr!

 

A K/6939. számú írásbeli kérdésre Varga Mihály miniszter úr nevében és megbízásából, a következő választ adom:

 

A kormány továbbra is a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának. A hazai jogszabályok is elsődlegesen arra irányulnak, hogy a magyar gazdaság fejlődését és a magyar emberek jólétének növekedését segítsék elő. A hazai munkaerőpiacot kvóta védi, amit a hazai vállalkozások nem használnak ki.

 

A kormányzati intézkedések egymást erősítve fejtik ki hatásukat, melynek eredményeként csökkent a fiatalok elvándorlási hajlandósága és már több honfitársunk jön haza, mint ahányan külföldre távoznak, tehát a külföldön élő magyarok hazatérése erősödik.

 

Budapest, 2019. augusztus 6.

Tisztelettel:

Bodó Sándor

államtitkár

A fideszes bullshitgenerátor által létrehozott kormányzati propagandaválaszból tehát épp az nem derül ki, amire a kérdés vonatkozott: a vendégmunkások száma.

Mindeközben a Magyarországra érkezett bevándorlók száma történelmi csúcsot döntött. A KSH adataiból kiderül, ebben az évezredben még sosem érkezett annyi bevándorló hazánkba, mint 2018-ban: számuk csaknem eléri az 50 ezret, harmaduk, több mint 16 ezer fő pedig ukrán állampolgár.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá