Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Kiszombori Helyi Választási Iroda megállapította, hogy a képviselő- és a polgármesterjelölteknek mennyi ajánlást kell összegyűjteniük.

A törvény szerint egyéni képviselőjelölt az lehet, akit az adott település választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlj. 10 ezer, vagy annál kevesebb lakosú településeken a polgármesterjelölteknek a 3%-os ajánlást kell összegyűjteniük. Kiszomboron 3.200 választópolgár van a 2019. augusztus 7-i adatok szerint, ez alapján a képviselőjelölteknek 32 darab, a polgármesterjelölteknek 96 darab aláírást kell összegyűjteniük.

Az aláírásgyűjtés augusztus 24-én kezdődik, a jelölteknek pedig szeptember 9-én, 16 óráig kell leadni az ajánlóíveket.

2014-ben nagy verseny volt Kiszomboron: 4 polgármesterjelölt és 13 képviselőjelölt indult. Végül a független Szegvári Ernőné 42,63%-al nyert, a szintén független Szekeres Krisztián (32,39%), Bacsa György Tamás (17,89%) és Jasztrab Antal (7,09%) előtt.  A képviselőjelöltek közül hatan jutottok be a testületbe: Balázs Zoltán, Börcsökné Balázs Márta, Gazsi Gábor István, Szekeres Krisztián Rudolf, Tóth András (mind független), Szirbik Imre (FIDESZ-KDNP).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá