Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Miközben néhány nappal ezelőtt egy Ukrajnából érkező vendégmunkás meggyilkolt egy magyar állampolgárt, illetve rekordszintet ért el az itt tartózkodó ukrán vendégmunkások száma, az Orbán-kormány továbbra is sunnyog ebben a kérdésben. 

A jobbikos Jakab Péter azon egyszerű kérdésére, miszerint “hány vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon?” Bodó Sándor államtitkár képes volt ennyit válaszolni:

Ez a mismásolás azért is furcsa, mert közben még a KSH hivatalos adatai szerint is folyamatosan növekszik hazánkban tartózkodó, a kormányzat nyelvén szólva, gazdasági bevándorlók száma.

A jobbik frakcióvezetője ezért újabb kört fut, ismét megszólítva Varga Mihály pénzügyminisztert:

“Miért nem árulta el, pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon, illetve mennyien érkeztek harmadik országból? Mi derülne ki, ha pontosan, számszerűen válaszolt volna a kérdésemre, megjelölve azt is, mely országokból, hány vendégmunkást engedtek be Magyarország területére? Ha esetleg összeszedte a bátorságát, továbbra is várom a fentiek mellett az alábbiakra a választ: Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Mennyien érkeztek harmadik országból? Kérem a pontos számok megjelenítését az országok mellett”

– fogalmazott Jakab Péter.

Hogy lesz-e a bátorsága a kormányzatnak végre érdemi választ adni, napokon belül kiderül.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá