Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A polgármesterjelölteknek 35 aláírást, a képviselőjelölteknek 12-t kell gyűjteniük. A jelöltek leghamarabb augusztus 24-én vehetik át az íveket, aznap kezdődik hivatalosan a kampány.

A törvény szerint a kistelepüléseken akkor lehet valaki képviselőjelölt, ha a választásra jogosultak 1%-a, polgármesterjelölt, ha a 3%-a ajánlja. Magyarcsanád választópolgárainak száma 1164, melynek 1 %-a 12, míg 3 %-a 35. A jelölteket legkésőbb 2019. szeptember 9-én 16.00 óráig  kell bejelenteni a Helyi Választási Irodához.

2014-ben hárman indultak a polgármesteri székért. Közel 60%-os részvétel mellett a fideszes Farkas János (60,33%) nyert a két független, Guba István (37,59%) és Balogh Csabáné (2,08%) előtt. Képviselőnek tizenegyen jelentkeztek. Dr. Aboul-Hosn Hussein, Árgyelán Diána, Kővári Róbert, Tóth-Pál Lászlóné (mindegyik Fidesz), Popa György (Munkáspárt) és Farkas Krisztián (független) jutott be.

Magyarcsanádon nemzetiségi önkormányzati választást is tarthatnak: cigányt, románt és szerbet. Az voksolhat, aki kérte a nemzetiségi névjegyzékbe vételét – ezt 2019. szeptember 27-ig lehet benyújtani. A névjegyzékben szereplők 2019. szeptember 10-ig ajánlhatnak listát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá