Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a makói nőnek, aki egy több mint 90 éves, mozgásában jelentősen korlátozott sértettet fosztott ki – írja honlapján az ügyészség.

A gyanú szerint a nő 2019. augusztus 21. napján a délelőtti órákban lopási szándékkal jelent meg az egyik makói lakóháznál. A gyanúsított tudta, hogy a házban egy idős, mozgásában jelentősen korlátozott ember lakik.

Amíg a sértett a ház melléképületében tartózkodott, a gyanúsított a nyitott kapun és a ház nyitott bejárati ajtaján bement a hálószobába, ahonnan eltulajdonította a sértett mintegy 570 ezer forint készpénzét, valamint még mintegy fél millió forint értékben aranyékszereit.

Amikor a helyszínt el akarta hagyni, összetalálkozott a ház bejárati ajtajában a sértettel, de ennek ellenére elmenekült. Az eddigi eljárás során a bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

A főügyészség a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra, hogy a gyanúsított különös és többszörös visszaesőnek minősül. A visszaesői minőséget többek között az alapozza meg, hogy a gyanúsítottat több alkalommal ítélték hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztésre és a gyanú tárgyát képező bűncselekményt is röviddel korábbi szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően követte el.

A nyomozási bíró a főügyészség indítványának helyt adva elrendelte egy hónapi időtartamra a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá