Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Egy alkalmas és tisztességes ember logó nélkül is polgármester lehet, de egy hitvány és alkalmatlan csak pártlogóval. Nem beszélve arról, hogy az embereket jobban rákényszerítenénk a felelős és átgondolt döntésre a jelöltek kapcsán a helyett a gyakorlat helyett, amikor csak behúzzuk a politikai színek alatti neveket, befolyáshoz juttatva ezzel számtalan logóparazitát – fogalmazott a Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor a Magyar Hangban.

,,Tudom, hogy a javaslatomnak vannak gyenge pontjai, de azt tapasztalom, hogy a pártos önkormányzatiságnak meg nincs erős pontja”

– írja Vona. Az ellenérvekkel kapcsolatban a következőket írta:

  • Itt és most nem lesz ebből törvény, de miért is ne kezdjünk el gondolkodni egy olyan jövőbeni országról, ahol majd új és friss ötletek valósulhatnak meg. A ’89-es rendszerváltozás éppen azért siklott félre, mert nem gondolkodtunk előre, csak elszenvedtük az eseményeket.
  • Az elmúlt évtizedekben – éppen a helyi pártoskodás okozta lakossági felháborodás miatt – már egyre többen bújtak civil köntösbe akár polgármesterként, akár képviselőként. De egyre több olyan civil szervezet vagy magánszemély léphetne elő, akik eddig pontosan a pártos légkör értelmetlensége miatt tartották magukat távol a testületektől.
  • Való igaz, nem az dönt egy helyi politikus hatékonyságáról, hogy van-e mögötte pártlogó, vagy sincs, de ez éppen a pártok jelenléte elleni érv. Mi szüksége egy jó polgármesternek arra, hogy csak pártszínekben tudjon nyerni, amikor anélkül is alkalmasan tudja végezni a munkáját?
  • A világ változik. Meggyőződésem szerint éppen egy történelmi korszakváltás kellős közepén vagyunk. A francia király sem hitte el, hogy megdőlhet a királysága, amely aztán nemhogy megdőlt, de a forradalom után három és fél évvel őt is kivégezték.

Vona Gábor teljes írását itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá