Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A környezetvédelem és a klímaváltozás olyan témák, amelyek pártpolitikán felül kell, hogy álljanak  – jelentette ki Nunkovics Tibor jobbikos országgyűlési képviselő az Agrárminisztérium budapesti épülete előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: legalábbis az lenne az ideális állapot, ha mind a politikusok, mind a civil szervezetek, a szakemberek egy platformon lennének, és próbálnának annak érdekében tenni, hogy csökkentsék vagy enyhítsék a klímaváltozás negatív hatásait.

Nunkovics Tibor szerint a Fidesz azonban sajnos azt mutatta meg – „kommunista tempót idézve” -, hogy a propagandaszócsöveikben csak elbagatellizálják ezeket a fontos kérdéseket. A jobbikos képviselő azt is felidézte, hogy korábban Orbán Viktor nem írt alá egy szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos uniós egyezményt Brüsszelben.

„Az elmúlt kilenc évben miért rombolták le a környezetvédelmet vagy annak háttérintézményeit, jogi környezetét Magyarországon?”

– tette fel a kérdést Nunkovics Tibor, aki megjegyezte: nem véletlen, hogy az Agrárminisztérium elé hirdette meg a sajtótájékoztatóját, mivel „mintegy mindegy alapon” a tárcánál van a környezetvédelem.

„Vajon mi lehet ennek az oka?”

A jobbikos képviselő azt gyanítja: Áder János, aki zöld politikusnak tartja magát, azért nem szólal meg ezekben a kérdésekben, mert

a Fidesznek fontosabbak a gazdasági érdekeltségei, melyek sokkal gördülékenyebben tudnak haladni, ha nem akadályozzák a környezetvédelem és a klímaváltozás kérdései.

Ugyanakkor Nunkovics Tibor kijelentette:

„Az is előfordulhat, hogy ezt az egészet csak én lihegem túl, és tulajdonképpen itt nem történik más, csak a bozótos ég.”

Az egész magyar internetet bejárta, hogy a fideszes Kósa Lajos a brazil esőerdőtüzet egy bozóttűznek nevezte a Kossuth Rádióban. Hasonló sikereket ért el a békemenetes Bencsik András is, aki egy focilabdán szemléltette a kormánypárti HírTV műsorában, hogy nem kell jajveszékelni, nem is akkora nagy a brazil esőerdő, és „akad még pár négyzetkilométer a Földön, ami nem tartozik Brazíliához”.

(alfahir.hu, fotó: AP)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá