Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki idén májusban egy török férfit próbált meg Magyarország területére csempészni – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott 2019. május 18. napján éjjel 1 órakor jelentkezett belépésre egy autószállító trélert vezetve Románia területéről Magyarország irányába a nagylaki határátkelőhelyen. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a tréleren szállított személygépkocsi csomagterében elrejtőzött egy török állampolgárságú férfi, aki a határátlépést megelőzően, a határátkelőhely előtti utolsó autópálya pihenőjében egy benzinkútnál bújt meg a vádlott utasításainak megfelelően. A vádlott és az illegális határátlépő közötti megállapodás szerint, amennyiben a vádlott sikeresen elszállította volna a török férfit Ausztriába, úgy 1000 eurót kellett volna fizetnie. A megállapodás kitért arra is, hogy a török férfinek át kell adnia a vádlott részére az útlevelét, a cipőjét, valamint a kikapcsolt állapotban levő mobiltelefonját is, amelyet csak Ausztriában, az 1000 euró megfizetését követően kapott volna vissza.

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés céljából elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá