Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A szombati nap délelőttjén a hagyományos főzőversenyt rendezték. Közel harminc baráti társaság fogott fakanalat.

– Mi már évek óta járunk. Idén körömpörköltet főzünk, amiben köröm van, füstölt szalonna az alapja, hagymával, paradicsommal, paprikával és bőrös malachús lesz még mellé rakva. A Hagymafesztiválon idén pontozzák a terítést is. A hagyományos terítést választottuk, ami azt jelenti, hogy régi tálakban tálaljuk fel – mesélte Földesi Csabáné Molnár Mónika. Elárulta, hogy a recept titka a benne lévő sok-sok makói hagyma. 20-25 főre készült a finomság.

– 2017-ben és ’18-ban Pörkölt Koalícióként jelentünk meg itt. Ezeken két első helyet értünk el. Szeretném megismételni a 2017-es díjnyertes pörköltemet, ami nem áll másból, mint marhalábszárból, marha farokból, hatalmas cupákokból és sertéskörömből. Itt nincs titkos hozzávaló, az a lényeg, hogy makói hagymából kell készíteni – tudtuk meg Wöller Istvántól. Szerinte az a legfontosabb, amitől sűrű szaftja lesz, hogy bele kell rakni a marha cupákokat és csak fél kilogramm zsírt. Elárulta, hogy a recept apáról fiúra öröklődik, így ő az édesapjától tudta meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá