Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Fidesz egyetlen befektetőt se tudott hozni 5 év alatt az ipari parkba – hívja fel figyelmet közösségi oldalán Mucsi Tamás, a lokálpatrióta összefogás polgármesterjelöltje.

Mint írja:

,,A német autóipar gyengélkedése erősen kihat Makóra, a gumigyárból az idén több embert elküldtek. A drága látványberuházások mellett csökkenni fognak a város iparűzési adó bevételei. Több kiadás, kevesebb bevétel. A sikerpropaganda ellenére a város költségvetése veszélyben van.”

Abban biztosak lehetünk, ha az újabban főzőműsort vezető makói celebpolgármester,

Farkas Éva beszédet mondott volna egy nagyobb gyártócég nyitó ünnepségén, arról ódákat zengtek volna a Fidesz-közeli oldalak. De akárhogy kerestük, nem találtunk erről szóló híradást.

Megtaláltuk viszont azt, hogy a Rádió 7-ben idén februárban arról beszélt, közel 400 millió forintból fejlesztették az ipari parkot. Ez javarészt közművesítést jelentett, de a kormány által támogatott multicégek közül egy sem jött Makóra.

Egy 2018 augusztusi kiadvány szerint az ipari park összterülete 1.216.300 m². Akkor 29 cég működött ott.  A kiadvány szerint 1.500 Ft/m² + 27% áfáért árulják a telkeket. Erre jön 2%-os iparűzési adó, építményadó és telekadó. Az inkubátorház induló és mikro vállalkozásoknak adna irodahelyiségeket, de úgy tudjuk, ez is kihasználatlanul áll. Itt nettó 200 Ft/m²/hó az ár egy üres helyiségre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá