Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mindenhol arra a jelöltre szavazzanak, akinek a legnagyobb esélye van a kormánypárt legyőzésére – tanácsolta a választóknak az ellenzék vezetője, Alekszej Navalnij. Természetesen erre reagált az Egységes Oroszország Párt is, méghozzá úgy, hogy igyekezett függetlenként beállítani a moszkvai jelöltjeit. Ismerős húzás, ugye?

Putyin pártja a fővárosban a helyei harmadát elveszítette. Ezzel a 45 fős moszkvai városi dumában a kormánypárt a 2014-ben megszerzett 38 helyhez képest most csak 26 mandátumot tudott begyűjteni.

Az őszi választásokhoz közeledve pedig érdemes leszűrnünk a tanulságokat az oroszországi választásokból. Látható, mi történik, ha a választók az elnyomó, rendíthetetlennek látszó hatalommal szemben összefognak, és félreteszik saját, kicsinyes sérelmeiket, érdekeiket és azt támogatják, akinek adott helyen a legnagyobb esélye van a hatalom megdöntésére, még akkor is, ha nem éppen kedvenc pártjuk jelöltjéről van szó. Sokkal nagyobb a tét annál, hogy oldalakról beszéljünk.

(Kiemelt kép: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá