Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Csütörtökön befejeződnek a mentési munkálatok Csongrád megyében.

Szerdán is folytatódott a hétfői vihar okozta károk felszámolása. Öt megye százhúsz tűzoltója végezte folyamatosan a műszaki mentéseket Csongrád megyében. A hivatásos egységek munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek és a megyében működő önkéntes mentőcsoportok is segítették.

Szerdán is a kidőlt fák és a leszakadt faágak adták a legtöbb munkát az egységeknek. Több fa is gyökerestől kifordult a földből, megrongálva a közeli épületeket. A leszakadó ágak sok helyen veszélyeztették a gyalogosok és az autósok forgalmát is.

A tűzoltók késő estig folyamatosan végezték a műszaki mentéseket, szinten mindenhol motoros láncfűrész, mentőkötél és gépezetes tolólétra segítségével avatkoztak be. Az elmúlt hét napban újabb személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem főügyeletére.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá