Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Csütörtökön az esti órákban befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében.

Ezen a napon harminchat esetben végeztek műszaki mentést a szegedi tűzoltók, a legutolsót káreset helyszínét este nyolc órakor hagyták el az egységek. A legtöbb esetben kidőlt fák és lehasadt faágak várták a tűzoltókat a segélyhívásokban megjelölt helyeken. A szél több tetőszerkezetet is megbontott a városban, a magasban lógó, veszélyes darabokat gépezetes tolólétra segítségével távolították el a szegedi hivatásos tűzoltók. Egy röszkei tanyánál is több órát töltöttek az egységek, itt a tanyaépületre dőlt egy hatalmas fa.

A hétfői vihar után mintegy ezer lakossági bejelentést fogadott az emelt létszámmal működő szegedi főügyelet. Öt szomszédos megye tűzoltói vettek részt a hétfő délutántól csütörtök estig tartó mentésekben. Több mint száznegyven épület rongálódott meg a viharban. Három esetben történt személyi sérülés, a sérültek mentésében a szegedi tűzoltók is közreműködtek.

Péntek reggelig további öt bejelentés érkezett a 112-es segélyhívószámra, ezek felszámolását hajtják végre a szegedi tűzoltók a hét utolsó munkanapján.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá