Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Guba István 2010 és 2014 között vezette az 1.500 lakosú települést. A legutóbbi önkormányzati választáson alulmaradt, de nem bánja, legalább látják a különbséget a lakók közte és jelenlegi polgármester között. Terveiről kérdeztük.

Elmondása szerint 2010-ben nagy pénzhiánnyal vette át a polgármesteri széket, de a jó szakember gárdájának köszönhetően ledolgozták, sőt plusszal zárták a ciklust. Szerinte 2014 óta a fideszes polgármester, Farkas János sokat hozott a falunak, de egy település akkor működik jól, ha az ott lakók jól érzik magukat benne és normálisan el tudnak jutni iskolába, boltba, munkahelyre.

,,Amit annak idején ígértem, tehát élhetővé, lakható tenni a települést, az emberek közérzetét javítani, azt most is vállalom. Lehet ígérgetni csodákat, de a legfontosabbnak a helyi közlekedés javítását tartom. 2010-ben, amikor megválasztottak, akkor tudtam meg az önkormányzat anyagi helyzetét, most is így áll a helyzet. Ha odakerülök, akkor látjuk, hogy mik a lehetőségeket, mit lehet fejleszteni”

– fogalmazott.

Guba István kíváncsi, hogy a pénzcsapok el fognak-e záródni, ha bizalmat kap a lakóktól. Hiszen korábban úgy tapasztalta, egyfajta viselkedést elvárnak a polgármesterektől, hogy segítséget kapjon a település.

,,Betöltöttem a hatvanat. Az öreg fa nem hajlik, inkább törik. Bizonyos engedményekre hajlandó vagyok a település életében, de nem leszek senkinek sem a bábja, ezért is indultam függetlenként. Annak idején a falura tettem esküt, nem politikusoknak, most is így szeretném”

– jelentette ki.

Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni, de az ajánlásgyűjtés során úgy vette észre, hogy sok a panasz. Főleg az idősek jelezték neki a problémákat: keveset foglalkoznak velük, a mozgásukban korlátozottaknak sok gondjuk van, akárcsak olyan egyszerű dolgok, minthogy eljussanak a boltba normális utakon. Guba meglátása szerint a nemzetiségek között is vannak ellentétek, de normális párbeszéddel ezt lehetne javítani, akár megszüntetni.

(fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá