Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Mint arról beszámoltunk, „Árulók szövetsége” címmel jelent meg az apátfalvi polgármester tollából egy cikk, az adóforintokból fenntartott, önkormányzati Apátfalvi Hírmondó c. újságban. A mocskolódó írás egyik érintettje Bálintné Siprikó Zsuzsanna, aki közleményt juttatott el oldalunknak. Ezt változtatás nélkül közöljük:

A közpénzen fenntartott sajtóban jelentette meg a jelenlegi polgármester – és egyben a lap főszerkesztője- azt az undorító cikket, mely hatalmas felháborodást keltett nem csak az apátfalvi, de a személyemet nem ismerő olvasókban is. Persze azt is el kell ismernem, hogy akadnak, akik elhiszik a cikk tartalmát, akár a rám eső, akár a másik két személy esetében is.

 

Tájékoztatok mindenkit, hogy a cikkben számos hazugság, tényelferdítés is van, a „vájt szemű” jogászok szerint a Büntető törvénykönyvre tartozó kijelentés is. Nem értem, hogy hogyan jelenhetett meg ez a jogsértéseket tartalmazó cikk az önkormányzati helyi sajtóban, hiszen egy jogász végzettségű jegyző ügyel a törvényességre, és ha ez nem elegendő, rendelkezésére áll egy közpénzből fizetett, az önkormányzatot bármikor segítő ügyvéd is.

 

Amennyiben Ők nem látták a cikket megjelenése előtt, akkor meg a Polgármestert minősíti, hogy öt év leforgása alatt sem sikerült annyi jogérzéket magára szedni, hogy ilyen súlyos tartalmú cikket ne jelentessen meg.

 

Természetesen megragadok minden lehetséges jogi lehetőséget arra, hogy méltóképpen megbüntessék ezért a tettéért, nevezzék bárhogyan is jogilag a sérelmemre/sérelmünkre elkövetett iromány egyes állításait.

 

A Helyi Választási Bizottságnál kifogást emeltem, melyre meghozta a döntését. Elismerte Szekeres Ferenc jogsértését, a további jogszabálysértéstől eltiltotta, de a bírság kiszabásától eltekintett.

 

Jómagam úgy gondolom, hogy ennyivel nincs elintézve az ügy, mert nem csak személyemet/ személyünket érte sérelem, hanem álláspontom szerint a nemzeti demokráciánkat is két lábbal taposta Szekeres Ferenc. Ezért fellebbezést nyújtottam be a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottsághoz, a legsúlyosabb bírság kiszabásáért, melynek eredményét soraim írásakor még nem tudom.

 

Két kérdés merül fel még bennem az események kapcsán. Az egyik, hogy mi okozza Szekeres Ferenc ilyen fokú gyűlöletét irányomban, hiszen 2018 – ban én lemondtam, szabadon alakíthatta az útját, megszabadult személyemtől, és etikai kritikáimtól. Nem polgármesterként, csupán képviselőként kívánom Apátfalvát segíteni, mely csak akkor realizálódik, ha az apátfalvi választópolgárok úgy gondolják, hogy szívesen látnának a képviselő-testület tagjai között.

 

A másik kérdés, ami felmerült bennem, arról az állításról szól, hogy a helyi FIDESZ tagság alkalmatlannak talált a képviselői indulásra, ezt én nem tudtam elfogadni és független jelöltként indultam. Kérem szépen, én a helyi FIDESZ döntéséről csak ezen újságcikkből értesültem, mert semmilyen határozatot vagy jegyzőkönyvet nem kaptam a helyi FIDESZ vezetőtől, Kiszely János Pálnétól, a jelenlegi alpolgármestertől.

 

Egyébként pedig tartom magam annyira szabad gondolkodású embernek, hogy bármikor a „saját helyesnek ítélt nézeteim szerint” hozzak döntéseket.

 

Hogy mi is a második kérdésem lényegében? Nem tudom, hogy a helyi FIDESZ összeült-e az újságcikk kapcsán is? Mondott erre a kereszténynek egyáltalán nem nevezhető tartalomra valamit?

 

Véleményem szerint ebből az újságcikkből mindenki megláthatja és eldöntheti azt, hogy alkalmasnak találja-e Szekeres Ferencet arra, hogy polgármester legyen Apátfalván, ahol soha egy percig sem élt életvitelszerűen.

 

Mi négyen többek között azért indultunk el, mert jól ismertük ilyen és ehhez hasonló módszereit, melynek folytatásában meg akarjuk állítani.

 

Végezetül egy gondolat. A cikk után úgy gondolom, hogy önkritikát kellene gyakorolnia, vissza kellene lépnie, vagy a FIDESZ-nek vissza kellene léptetnie a polgármesteri jelöltségből.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá