Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Jobbik parlamenti frakcióvezetője Makóra látogatott, ahol Zeitler Ádám és Földesi Csabáné Molnár Mónika, a lokálpatrióta összefogás jelöltjei fogadták, valamint beszélgetett az itt élőkkel. Oldalunknak exkluzív interjút adott.

Frakcióvezető úr, ahogy láttam a mai napra meghirdetett programját, Makóra, Hódmezővásárhelyre és Szentesre is ellátogat. Miről szól ez a mai nap?

Nem csak a mai napról kell beszélni, hanem az országjárásról is, hiszen egy önkormányzati választásra készülünk és fontos, hogy minden választópolgár lássa: egyrészt óriási a tét, másrészt az ellenzéki pártok felismerték a választás tétjét és megalkották azokat a győztes recepteket, amelyeken keresztül el tudjuk venni a fideszes kiskirályoktól a településeket, fel tudjuk ezeket szabadítani. Ez pedig belépő lehet a 2022-es kormányváltáshoz. A labdát feldobtuk, most a választókon a sor, hogy lecsapják.

 

Azért járom az országot, hogy ezt a tétet megismerjék a választók. Másrészt szeretném a vidéki emberek szavát hallani, hogy tudjam, mi az az igazság, amit tolmácsolnom kell a parlamentben.

Általánosságban mit lehet elmondani az összefogások jobbikos jelöltjeiről? Azt ugye láttuk, hogy tavaly áprilisban jó jelöltjei voltak a Jobbiknak, mégis csak Pintér Tamás tudott nyerni.

Így van. Ugyanakkor azt kell látni, hogy egy állampárttal állunk szemben, egy rezsimmel kell felvennünk a küzdelmet. Amikor egy rezsimmel kell harcolnunk, nekünk ellenzéki pártoknak fel kellett ismerni azt, hogy ezt a rendszert egyedül senki sem tudja megbontani. Mindenkire, minden józanul gondolkodó, tisztességes állampolgárra szükség van. Éppen ezért én semmiképp nem szeretnék kategorizálni, hogy ki jobboldali, ki baloldali. Engem az érdekel, hogy ki tisztességes, igaz, és akik így szeretnének küzdeni a saját településükért, azoknak segítő jobbat kell nyújtani. Azt gondolom, a választók hálásak lesznek, hogy megmutatjuk, ki az az egy jelölt, aki képes legyőzni a fideszest.

Lehet, hogy pont Önnél láttam azt a bejegyzést, ami arról szólt, hogy a 2/3-ad az önkormányzatokban épült ki és ott is kell lebontani. Mit jelent ez?

A Fidesz a 2/3-ot nem a parlamentben szerezte meg, hanem nagyon sok településen elhozta a polgármesteri széket, majd ezt követően a településeket sajnos erőforrásként kezdte el használni a saját hatalma bebetonozása érdekében. Tehát nem a településeket kezdték el fejleszteni, nem a településekért kezdtek el dolgozni, hanem kiszivattyúzták a települések anyagi erőforrásait, hogy ezeket felhasználva a parlamenti választáson is meg tudják szerezni a 2/3-ot. Erre mondtam azt, hogy az önkormányzatokban épült ki.

 

A mi feladatunk az, hogy ezeket a településeket felszabadítsuk és azokat az erőforrásokat, amiket a Fidesz a saját pártcéljaira csatornázott be az elmúlt években, azokat visszaadjuk a helyi embereknek. Ennyire van szükség, nem többre. A település vagyonából, tehetséges és szorgalmas embereiből a település gyarapodjon és ne fideszes kiskirályok.

Említette, hogy országjáráson van. Mit tapasztal, miket mondanak az emberek?

Két tapasztalatom van. Az egyik, hogy a vidék elképesztően szegény, ez látszik a bérkülönbségekben is, hiszen óriási a bérszakadék országon belül is. De a vidék élni akar és amit biztos nem akar, hogy Budapestről mondják meg, hogy mi legyen a vidék jövője. Nem akarnak fenntarthatatlan látványberuházásokat, értelmetlen kisvasutakat, korrupciót. Viszont szeretnék, ha minőségi munkáért végre minőségi bért kaphatnának, azért, hogy mindenki a saját szülőföldjén tudjon boldogulni. Nekünk az a feladatunk, hogy az ehhez szükséges alternatívát, politikai erőt a választók mögé tegyük. Ott, ahol az ellenzék összefogása megvalósult, ott ez az erő rendelkezésre is áll.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá