Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kormánypárti Magyar Nemzet számolt be arról, hogy ifj. Horváth Dezső után egy másik olaszliszkai lincselő, Fercsák György is kártérítésre tartott igényt a magyar állammal szemben a rossz fogva tartási körülmények miatt. A bíróság neki is igazat adott, és megítélt 6 millió forintot (az azóta szabadlábra került ifj. Horváth Dezső 5 milliót kapott ugyanezért).

Annyi igazságérzet legalább azért szorult ebbe a rendszerbe, hogy Szögi Lajos gyilkosai – legalábbis elvileg – nem élvezhetik a millióikat. Ugyanis az áldozat családjának egy polgári per során 46 millió forint kártérítést ítéltek meg, ugyanakkor eddig csak egy használt autót tudtak lefoglalni a végrehajtók a lincselőknél.

Persze, ez sem megy olyan egyszerűen, ugyanis a Fercsáknak megítélt 6 millióról a Szögi-család jogi képviselője értesítette a végrehajtót.

Álláspontom szerint a tettesek számlájára érkező pénz minden fillérje az áldozat családját illeti. Csakúgy, mint a fiatalabb Horváth Dezső esetében, ezúttal sem a végrehajtó értesített engem, hanem nekem kellett megtudnom, mi a döntés. A végrehajtó fogja a családnak átutalni a pénzt – fogalmazott a kormánylapnak Helmeczy László.

Szögi Lajost 13 évvel ezelőtt, 2006. október 15-én verték agyon Olaszliszkán a kislányai szeme láttára, a lincselés után 8 embert ítéltek el a helyi cigányközösségből.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá