Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A hidegebb hónapok, valamint a nátha és influenza szezon közeledtével felmerül a kérdés: mehetünk-e betegen fürdőbe, szaunába vagy masszázsra?

Ha tetszik, ha nem, nyakunkon az ősz. A hűvös és barátságtalan időben nincs is kellemesebb egy fürdőben eltöltött napnál. Arról nem is beszélve, hogy sokan úgy tartják, a szauna remek módja annak, hogy megszabaduljunk egy kezdődő megfázástól. A kérdés tehát adott: mehetünk fürdőbe, akkor is, ha betegek vagyunk?

Arckezelés

Nátha-influenza esetén: nem ajánlott, a fertőzés veszélye miatt.
Allergia esetén: ajánlott! Kifejezetten hasznos lehet, ha a megfelelő termékeket használják a kezelés során.

Masszázs

Nátha-influenza esetén: nem ajánlott, a fertőzés veszélye miatt.
Allergia esetén: ajánlott, hiszen a masszázs javítja a keringést és nyirokkeringést is, ha pedig a megfelelő pontokon alkalmaz nyomást a masszőr, enyhítheti a fejfájást is.

Szauna, gőz

Nátha- influenza esetén: ha fertőző betegségünk, náthánk vagy influenzánk van, inkább maradjunk otthon, hiszen mindenki mást is megfertőzhetünk. Ha beteg vagyunk, inhaláljunk egy gyógynövényes főzettel töltött tál felett, vagy gőzöljünk forró fürdő vagy zuhany segítségével.

Allergia esetén: az allergiának jót tesz a gőz, ellenben a száraz szauna akár irritálhat is.

(termalfurdo.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá