Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Meggyőződésünk, hogy az önkormányzatok vezetői csak befolyásmentesen, magán-, és pártérdekek nélkül, kizárólag a köz érdekét figyelembe véve mérlegelhetnek döntéseik során – fogalmazott oldalunknak a Jobbik önkormányzati programja kapcsán Szabó Róbert.

A Jobbik megyei listájának negyedik helyezettje, a párt makói alelnöke elmondta: hazánkban a kormánypárti országgyűlési képviselők nem nemzeti politikusként tevékenykednek, hanem pénzügyi komiszszárként osztják el a rokonoknak, haveroknak a befizetett adóforintjainkat.

Az önkormányzatoknál a helyi közakarat érvényre jutását jelenleg teljességgel gátolja a kormányzati gyámság és póráz. Központilag, pártutasítás szerint születnek döntések személyi kérdésekben, közbeszerzések elbírálásakor, pályázatok értékelése során és így tovább. De országos jelentőségű ügyek esetén is a félelem diktálja a helyiek véleménynyilvánítását. Meggyőződésünk, hogy az önkormányzatok vezetői csak befolyásmentesen, magán-, és pártérdekek nélkül, kizárólag a köz érdekét figyelembe véve mérlegelhetnek döntéseik során.

– fogalmazott.

Úgy véli, nemzeti öntudatunk egyik büszkesége az a hagyományunk, amely elutasítja a hatalmi elvárásoknak való szolgai megfelelést, és csak az önálló, a közösség értékrendszerén nyugvó, felelős döntés szabadságát fogadja el.

Szerinte a helyhatóságaink vezetői számára ez azt jelenti, hogy

döntéseik során a közfeladatok legszínvonalasabb megvalósítását, településük önfenntartó képességének erősítését, lehetőségeik kiaknázásával saját erőforrásaik hasznosítását kell elősegíteniük.

Elmondása szerint a Jobbik legfőbb célja, hogy a helyben élők mindennapjait megkönnyítsék, lehetőségeik körét kiszélesítsék annak érdekében, hogy boldogan, szabadon és biztonságban teljesíthessék ki életüket.

A Jobbik Csongrád megyei listáját Szabó Zoltán Ferenc, szentesi polgármesterjelölt vezeti, majd Zeitler Ádám, Szemerédi Ákos, Szabó Róbert és Szrnka Gábor a sorrend.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá