Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Rá lehet majd kérdezni az ígéreteimre, de nem négyszem közt, hanem akár egy nagy falugyűlésen – többek között erről is beszélt szombaton, a művelődési házban tartott fórumán Guba István. A magyarcsanádi független polgármesterjelölt kiemelt feladatnak tekinti az utak, járdák rendbehozatalát, valamint konkrét megoldási javaslata van az elnéptelenedés megállítására.

Programismertetés során elmondta, bővíteni, fejleszteni szeretné a kamerarendszert. Sok mozgáskorlátozott van Magyarcsanádon, a rossz állapotú utakon, járdákon viszont nehéz nekik közlekedni a mopedekkel. A fiatalok itt tartására az a javaslata, hogy a helyi nagygazdák fogjanak össze, így például szövetkezetben áruelőkészítőt tudnának működtetni. Guba István parner lenne egy közös megbeszélés megszervezésében.

Az előző ciklusban, az ő polgármestersége idején a 70 év feletti lakók háza előtt ingyen vágták a füvet, valamint térítés ellenében bárkinél. Ezt folytatná az egész faluban, a magas fű, gaz miatti bírságolásban pedig megszüntetné a kivételezést.

Felidézte: 1993-ban letelepedési segélyt kaphattak a Magyarcsanádra költözők. A település jelenlegi pontos pénzügyi helyzetéről nem kapott információt, de ha megfelelő, akkor szeretne anyagi segítséget nyújtani az odaköltözőknek.

Tervei között szerepel egy apátfalvihoz hasonló sportcsarnok megépítése, valamint még több zenés, kulturális programot szervezni.

Lakossági kérésre közölte: az önkormányzat érdeke is, hogy minden temető méltó állapotban legyen a községben. A laktanya tulajdonosa egyelőre ismeretlen számára, de utánajárna, hogy visszakerüljön az önkormányzathoz. Ott egy szövő-fonó üzemet, vagy egy összeszerelőt lehetne létesíteni tervei szerint, így a megváltozott munkaképességűek is tudnának dolgozni.

Szintén a résztvevők javasolták, hogy kerüljön sorszámhúzó a rendelőbe, a 4-5 éve tett munkahelyteremtésről szóló ígéreteket pedig vigye véghez Guba, ha már a jelenlegi faluvezetés nem tette.

Guba István azzal zárta a fórumot: nem tesz betarhatatlan ígéreteket, de ha a lakók úgy érzik, hogy valami nem teljesül, akkor vállalja, hogy egy falugyűlésen meg lehet kérdezni, számon lehet kérni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá