Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A személyforgalomban nyáron bevezetett „egymegállásos” rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Rendőrség most a teherforgalomban közlekedők várakozási idejének csökkentésén dolgozik.

A közúti határátkelőhelyek személyforgalmában már július óta működik az úgynevezett „egymegállásos” rendszer. Ez azt jelenti, hogy az utazóknak csak egyszer kell megállniuk a határon, mivel a rendőrök és a pénzügyőrök egy lépésben, közösen ellenőrzik a gépjárműveket. A rendszer a nyári forgalomban jól vizsgázott, a határokon a személyforgalom gyorsabb és egyszerűbb lett.

A zökkenőmentes határátlépés, a torlódások megszüntetése az utazók, fuvarozók és hatóságok érdeke is. A NAV és a Rendőrség – az érdekképviseleti szervek bevonásával – most a teherforgalom gyorsításának lehetőségeit vizsgálja, közösen kutatják a határátkelőhelyeken kialakult torlódások okát és az átlépést nehezítő körülményeket.

A NAV vezetője és az országos rendőrfőkapitány pénteken Röszkén tárgyalt a lehetséges megoldásokról és a várakozási idő csökkentéséhez szükséges feltételekről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá