Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Jobbik úgy véli, az önkormányzatiság Nyugat-Európához hasonlóan nálunk sem képzelhető el középszintű területi szerveződés nélkül, ezért vissza szeretnék állítani, tovább bővítenék a polgári megyei jogosítványokat. A Jobbik Csongrád megyei listájának második helyén Zeitler Ádám, negyedik helyén Szabó Róbert, azaz két makói áll.

Szabó Róbert portálunknak elmondta: az Orbán-rendszer a bolsevik hatalomgyakorlásra építve a rákosi rendszerhez hasonlóan járt el a megyékkel és igyekezett megadni nekik az utolsó döfést. Viszont

a Jobbik megyei- és országgyűlési képviselői arra fognak törekedni, hogy az 1990-es törvényhez hasonlóan visszaállítsák és tovább bővítsék a polgári megyei jogosítványokat.

Véleménye szerint számos humán-, idegenforgalmi-, rendvédelmi-, vízügyi- és egyéb feladatellátást szükséges megyei szinten megszervezni. Az égetően fontos idősotthon építési program lebonyolítása és fenntartása, a szemétszállítás egyre kaotikusabb és áldatlanabb helyzetének megoldása csak néhány program a sok közül – közölte Szabó.

Szerinte a megyei úthálózat fejlesztése, karbantartása az egyik legkézenfekvőbb területe a visszaállított vármegyei rendszernek. Az úthálózat állapota még a környező országokhoz képest is siralmas, pedig e nélkül nem képzelhető el, hogy a következő évtizedekben leküzdhetővé válna a szakadék falu és város, kelet és nyugat között.

A Jobbik Csongrád megyei listáját Szabó Zoltán Ferenc, szentesi polgármesterjelölt vezeti, majd Zeitler Ádám, Szemerédi Ákos, Szabó Róbert és Szrnka Gábor a sorrend. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá