Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Farkas Éva vezette önkormányzat egy tollvonással elintézte az országos hírű makói diákönkormányzatot. A volt diákpolgármester, Papp Zsanett videójában arról beszélt, Makó egy idegen város lett számára, de Mucsi Tamás polgármesterjelölt, – akit pont a diákönkormányzat kapcsán ismert meg, – ismeri minden korosztály, így a fiatalok problémáit is.

A diákok 2010-ben jelezték az akkori városvezetésnek, hogy szeretnének ifjúsági klubot és rendezvényeket tartani. Meghallgatták őket, mondják el, mi az elképzelés. Értelemszerűen egy helyiség felügyeletére kell valaki, egy alkalmazott, a jelölteket pedig ők, 12-16 éves diákok hallgatták meg. Nem titok, Mucsi Tamást választották. Papp Zsanett elmondása szerint hagyta őket kibontakozni, felelősséget vállalt értük, sok rendezvényük volt. Több pályázaton részt vettek, amiből Tamás nem vette ki azt a
pénzösszeget sem, ami neki járt volna, inkább azt is a rendezvényre fordította.

A makói fiatalok sok helyen bemutatták a jól működő diákönkormányzatot. A városvezetést érdekelte, hogy mit akarnak a fiatalok, kapcsolatot teremtettek velük.

A 2014-es önkormányzati választás után egy tollvonással úgy döntöttek, hogy nem kellenek tovább. – Fogalmam sincs, hogy miért. Egy ilyen városnak fontosak kellenének, hogy legyenek a fiatalok. Ezek szerint mégsem. Azt mondták, hogy egy nem jól működő testület vagyunk – közölte Papp Zsanett.

A volt diákpolgármester jelenleg Hollandiában, Amszterdamban él. Makón született, tanult és nemrég járt itt. Elmondása szerint mindig otthon érezte magát, de most, amikor hazajött, nem.

,,Nem érzek semmit. Nem vagyok otthon, egy idegen város. Elvették azt, hogy ott akarjak lenni. Hogy én azt érezzem, hogy szeretem, ami ott van.”

– fogalmazott.

Szerinte Mucsi Tamásnak, a lokálpatrióta összefogás polgármesterjelöltjének fontos, hogy a fiatalokok és idősek is ott akarjanak élni és ismeri mind a három generáció problémáit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá