Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A kampány lassan a végéhez ér, vasárnap itt az önkormányzati választás, egy dolog azonban még nem történt meg Makón, a polgármesterjelölti vita. Úgy tűnik, hogy nem is lesz.

Mucsi Tamás, a lokálpatrióta összefogás polgármesterjelöltje nyilvános vitára hívta a jelenlegi városvezetőt, a fideszes Farkas Éva Erzsébetet. Később Mucsi annyit írt közösségi oldalán: ,,Nem áll ki vitára Farkas Éva Erzsébet!!” Hogy mi áll a hátterében, azt nem tudni.

Szombathelyen például a fideszes polgármesterjelölt a vitára való felkérésre lekezelő, felsőbbrendű stílusban közölte, hogy az ellenzék döntse el, ki az egyetlen polgármesterjelöltjük. Hódmezővásárhelyen sem mutat nyitottságot Grezsa István egy polgármesterjelölti vitára. Radócz Zoltán (Momentum-DK-LMP-Jobbik-MSZP-Mindenki Magyarországa) szolnoki polgármesterjelölt is kihívta az újrainduló Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestert, de megkeresésére nem kapott választ.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint nem annyira meglepő, hiszen főnökük, Orbán Viktor miniszterelnök utoljára 13 éve állt ki nyilvános vitára. Elmondta, a fideszes jelölteknek a vitához nincs bátorságuk, de ahhoz van, hogy a legaljasabb eszközök nyúljanak. Kifejtette: a kampányban a Fidesz hatósági eszközökkel akadályozza az ellenzéki jelöltek munkáját, „a hazugsággyár magasabb fokozatba kapcsolva ontja magából az álhíreket és a gyűlöletpolitikát”, a miniszterelnök és a miniszterek pedig zsarolják és fenyegetik a települések lakosságát, továbbá a kormánypártok rengeteg, ismeretlen eredetű pénzt használnak fel a kampányra.

Az a jelölt, aki nem vállalja a vitát, azt üzeni, hogy nincs olyan mondanivalója, amivel meggyőzhetné a választópolgárokat.

(Kiemelt kép: hagymasnemzedek.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá