Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Még 2017. szeptember 27-én adott be pályázatot az önkormányzat munkásszállások kialakítására. Akkor a Fideszen kívül még senki nem sejthette, hogy valójában török, vietnami, ukrán és további ázsiai munkásoknak készül. A makói pályázat végül nem nyert, de az elv ott volt mögötte.

A pályázat szerint

139,2 millió forintból készült volna munkásszálló az ipari parkban.

A makói pályázatot elutasították, azonban a mórahalmi és az orosházi nyert, ott a nyáron el is kezdődött az építkezés.

A hazánkból a gyenge gazdasági teljesítmény miatt több mint félmillió ember távozott nyugatra, ami munkaerőhiányt okozott. Az Orbán-kormány ennek orvoslását bérfelzárkóztatás helyett külföldi vendégmunkások becsábításában látja. Így a munkásszálló is nyilvánvalóan azokat a külföldről érkező vendégmunkásokat szolgálta volna, akik Makóra és környkére érkeztek volna.

A Fidesz bevándorlásellenes kommunikációja élesen szemben áll azzal, hogy a valóságban keleti vendégmunkások tízezreit csábítják különböző kedvezmények kíséretében Magyarországra.

Ráadásul a külföldiek elszállásolására milliárdos tételben folyik el a közpénz.

Nemrégiben jelentették be, hogy már vállalkozások is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá