Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A makói választók azt üzenik: a városban minden rendben, menjenek így tovább a dolgok. A nyolc körzetből hétben a Fidesz képviselőjelöltje nyert és a polgármestert is újraválasztották. Közben a környezők városokban lokálpatriótákra bízták a településeket a választók: Vásárhelyen a tíz körzetből kilencet, Szegeden a húsz körzetből tizennyolcat, Szentesen tíz körzetből tizet nyertek az ellenzéki összefogás jelöltjei és a polgármesteri címeket is elhozták (Kapcsolódó cikkünk itt.)

A polgármesterválasztáson Farkas Éva Erzsébet (Fidesz) 6.127 szavazatot kapott, ez 67%-ot jelent. Mucsi Tamás, a lokálpatrióta összefogás jelöltje 27,7%-ot, a Mi Hazánkos Dorogi György 4,8%-ot.

Az egyes körzetben Kovács Sándor (Fidesz) 66%-ot, Földesi Csabáné Molnár Mónika (VKKP) 22%-ot, Fejes Levente Róbert (Mi Hazánk) 7%-ot, Szabó Jenőné (Munkáspárt) 3%-ot kapott.

A kettesben Mágori András (Fidesz) 58%-ot ért el. Kiss Imréné (VKKP) 34%-ot, Dorogi Zsuzsanna (Mi Hazánk) 6%-ot, Stefanikné Varga Erzsébet (Munkáspárt) 1%ot ért el.

A hármas körzetben Varga Ferenc (Fidesz) 72%-ot kapott. Nagy Zsolt (VKKP) 20%-ot, Bakos Péter (Mi Hazánk) 6%-ot ért el.

A négyesben dr. Hadik György (Fidesz) 66%-ot kapott. Mucsi Tamás (VKKP) 27%-ot, Olasz Anita (Mi Hazánk) 4%-ot, Varga Marianna (Munkáspárt) 1%-ot kapott.

Az ötös körzetet Botlik Anita (Fidesz) nyerte, 51%-ot kapott. Molnár László (VKKP) 42%-ig, Móra Ferenc Attila (Mi Hazánk) 3%-ig, Kassai Kornél (független) 2%-ig jutott.

A hatosban Székely Ildikó (Fidesz) 56%-ot kapott. Zeitler Ádám (VKKP) 39%-ot, Dorogi György (Mi Hazánk) 3%-ot ért el.

A hetes körzetben Czirbus Gábor (Fidesz) 66%-os eredménnyel győzött. Dr. Török Miklós (VKKP) 29%-ot ért el, Kövesdi Sándorné (Mi Hazánk) 4%-ot.

A nyolcasban Gáspár Sándor (VKKP) nyert, 52%-ot kapott. Csermák Szilvia (Fidesz) 44%-ot, Sólya István (Mi Hazánk) 2%-ot ért el.

Kompenzációs listáról Csermák Szilvia (Fidesz), Mucsi Tamás és Zeitler Ádám jutott be (mindkettő VKKP).

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá