Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Sűrű napja volt október 10-én a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének, ugyanis délelőtt a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola hatodikos diákjait szólították meg a felelős állattartás jegyében, de utána kis sünit is mentettek, valamint utcai cicát ivartalaníttattak.

Balogh Ernő elnök elmondta, hogy sokszor nehéz ilyen sok programot összehozni, mivel mindannyian önkéntesként dolgoznak az egyesületben. Ettől függetlenül szívesen mennek kisdiákokat oktatni, hiszen ez az egyik fő tevékenységi köre a szervezetnek az utcai macskák ivartalaníttatása mellett. Hozzátette, a napokban megnyitották az idei SÜN-LAKOT is, ahol néhány, segítségre szoruló tüskést tudnak átteleltetni.

Az elnök kiemelte, nonprofit civil szervezetként hosszú távú állatvédelemben gondolkodnak. Szeretnék, ha gyökeres változásokat érhetnének el. Persze, tudják, hogy ez nem egyik napról a másikra történik, de bíznak abban, ha például egy diákot megszólítanak, belőle már felelősebb állattartó válhat. A cicák ivartalaníttatásának esetében a szaporulatok megelőzése a legfontosabb, ezzel pedig a kóbor egyedek számának a csökkentése.

Balogh Ernő arról is szólt, hogy céljuk az ebrendészeti teleppel is együttműködni a közeljövőben és nagyon boldogok lennének, ha meghallgatásra találna a kérésük, miszerint az ebrendészetről ivartalanítva kerülnének ki a kutyusok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá