Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az ismert, hogy Hódmezővásárhelyen hasonló fölénnyel lett polgármester Márki-Zay Péter, mint a tavalyi időközön, a tíz körzetből pedig kilencet megnyertek a Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltjei. Az arányokról eddig kevesebb szó esett.

Az egyes körzetben dr. Mester János 56%-ot kapott, a Szeretem Vásárhelyt-Fidesz jelöltje Daru Árpád 40%-ot. Ez 357 szavaztnyi különbséget jelent.

A kettesben Krupiczer Ferenc 54%-ot ért el, kormánypárti ellenfele, Mucsi László 41%-ot. Itt 325 szavaztat a különbséget.

A hármast Lőkösné Nagy Sarolta 51%-el nyerte, Rapcsák Katalin 42%-ig jutott. Számszakilag itt volt a legszorosabb az összes körzet közül, itt 234-nyi különbség van.

A négyes körzetet Gyöngyösi Ferenc nyerte 60%-al. A fideszes Galambos Kornélné mindössze 35,9%-ot kapott, így 567 a különbség.

Az ötösben dr. Kis Andrea győzött, 55%-ot kapott. A Szeretem Vásárhelyt elnöke Walterné Böngyik Terézia 41%-ot ért el, a különbség számokban 331.

A hatos körzetben Fejes Péter 56%-ot kapott. Az előző ciklus képviselője, Cseri Tamás 38,7%-ot kapott, őt 373 szavazattal előzte meg.

A hetes körzetben dr. Berényi Károly 56%-al nyert. Szintén az előző ciklusban volt képviselő Bálint Gabriella, 40%-ig jutott. A számszerű különbség 327.

A nyolcasban Molnár Lászlóné 53%-ot ért el. A városháza korábbi címzetes főjegyzője, dr. Korsós Ágnes 42%-ot kapott, összesen 247 vokssal lemaradva.

A kilencesben Otlokán Mihály 57%-ot, dr. Kószó Péter 39%-ot kapott. Itt 441 lett a különbség.

A legnagyobb sikert Gyöngyösi Ferenc érte 60%-os eredményével, a legnagyobb különbség is nála született 567-el. A legeredményesebb fideszes jelölt Benkő Zsolt volt, aki megnyerte a tizes körzetet. 47%-ot kapott, a második Barta Róbert 43%-ot, itt mindössze 100 szavazat döntött.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá