Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A 444 ír arról, hogy a Ripost kiadója hamarosan beolvad a Mediaworksbe, így  bezárják Ómolnár lapját, és hasonló sors várhat az ingyenesen terjesztett Lokálra is.

Lassan egy éve zajlik a kormánypárti média központosítása a Közép-Európai Média és Sajtó Alapítvány (KESMA) ernyője alatt, de a médiapiacon terjedő hírek szerint a java még hátra van, és az önkormányzati választás után további összevonásokra és még szorosabb tartalmi felügyeletre lehet számítani – írja a portál.

A 444 megemlíti, hogy a Lokál az elmúlt években minden támogatást megkapott a hatóságoktól: a 2016 derekán indult ingyenes lap kizárólagos terjesztési jogosultságot kapott például a BKV használta köztereken és a MÁV megállóinál, a Válasz Online tavasszal mégis azt írta, hogy a KESMA környékén a Simicska-háború után bezárt Metropol újraindítását tervezik.

A következő, karcsúsítás előtt álló szegmens a bulvárlapok világa lehet, ahol a bőség zavarával küzd a Fidesz-média: az Ómolnár Miklós révén alapított Ripost és a Vajna-féle Lapcomhoz tartozó Bors egyaránt jelen vannak a nyomtatott és az online piacon is, ráadásul évek óta sodródik a hatalom felé a Ringier Axel Springer-féle Blikk is. A Ringier-Springertől harminc év után távozott a cégvezető Bayer József, helyét pedig a Mediaworkstől érkező Kovács Tibor vette át.

A cikkből kiderül az is, hogy a regionális közéleti kiadványok, a 100 százalékban kormányközeli tulajdonban álló megyei napilapok szerkesztőségeinek létszámát néhány főre csökkentenék, és mind több tartalmat állítanak majd elő a Mediaworks központi, budapesti szerkesztőségében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares