Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Soros-, migráns- és egyéb, fideszes összeesküvés-elméletektől mentes beszédet olvasott fel papírból a miniszterelnök az ’56-os forradalom alkalmából a Zeneakadémián. Orbán Viktor a korábbi évektől eltérően rendkívül kevés aktuálpolitikai utalást fűzött a csaknem tíz perces beszédébe. 

Orbán Viktor rendkívül visszafogott, papírból olvasott beszédében azt hangsúlyozva, hogy a magyar nép számtalanszor bizonyította a történelem során, hogy képes mindent megtenni a hazájáért. Orbán szerint azok a fiatalok, akik 63 éve útnak indultak és fegyvert fogtak, észrevették, hogy a kommunizmust meg kell állítani bármi áron, mert az

mindent felmar és felemészt a vörös iszap, hitet, kultúrát és családokat.

Azt hangsúlyozta a kivándorló százezreket kalandvágyónak tartó miniszterelnök, hogy a magyaroknak csak egy hazája van és azért küzdöttek annak idején 1956-ban. Haza csak addig van, ameddig a hazafiak többen vannak, mint a hitványok. Magát hazafinak nevezve arról beszélt, hogy ’56-ban is sikerült összeadódniuk a hazafiaknak és felülkerekedni, de nagy árat kellett fizetniük ezért.

Se Európa, se Magyarország nem maradhat meg, ha saját maga és ősei ellen fordul

– a korábbiaknál sokkal kevésbé harcias hangvételű beszédben azt hangsúlyozta Orbán Viktor, hogy a helyes és a helytelen válaszokon múlik egy-egy nép sorsa, van, aki meg is bukik. Az ősök jó példát mutattak, Orbán Viktor szerint ennek az eredménye, hogy a több ezer nép közül a magyarok annak a 200-nak az első felében vannak, akiknek sikerült megtartani saját hazájukat.

(alfahir.hu, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá