Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki figyelmetlenségből életveszélyes sérüléseket okozott kétéves kisfiának – írja az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott férjével és három gyermekével 2018. október 7. napján utazott Hódmezővásárhelyre, hogy egy ismerősük építkezésén segítsenek. Ezalatt egy kétszintes lakóházban tartózkodtak, amikor is 2018. október 19. napján a délelőtti órákban a nő két kiskorú gyermekével tartózkodott a lakásban, annak is a felső szintjén.

A vádlott a legkisebb gyermekét altatta, míg kétéves fia a csukott ablakon keresztül az utca forgalmát figyelte, közben hangosan közvetítette a látottakat. Mivel ezzel az altatást zavarta, ezért a vádlott megfogta a nagyobbik gyermekét és átvitte a szomszédos szobába és annak érdekében, hogy a forgalmat láthassa, az ablakot kinyitotta, illetőleg az ablak alatt levő lapbútor tetejére állította a kisfiút.

A vádlott ezt követően az altatást folytatva visszament a másik szobába, magára hagyva a nyitott ablaknál a lapszekrényen álló kisfiát. Miután a gyermek magára maradt a gyerekszobában, fejjel kinyomta az ablak fakeretéhez öntapadó ragasztószalaggal rögzített szúnyoghálót, hogy jobban láthassa az utcán történteket. Mivel a szúnyogháló a ragasztást elengedte, valamint a kisfiú egy magas bútoron állt, egyensúlyát vesztette és fejjel a betonjárda felé zuhant. Esés közben azonban szerencsére megfordult és a teste jobb oldalára érkezett, majd sírni kezdett. A történteket a járókelők vették észre és hívták a mentőket, majd a házba becsengettek és értesítették a vádlottat a történtekről.

A sértett a betonra esés következtében többszörös koponyacsont törésekkel járó sérüléseket, horzsolásokat, koponyaűri vérömlenyt, idegrostkárosodást, valamint légmell sérüléseket szenvedte el. A sérülések 8 napon túl, mintegy 8 hét alatt gyógyultak külön-külön és együttesen is azzal, hogy a kiskorú közvetetett életveszélyes állapotban volt.

A főügyészség figyelemmel arra, hogy a vádlott szülői feladatából fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte akkor, amikor a második életévét betöltött gyermekét a lapbútorra felállítva a ház felső szintjén, a nyitott ablaknál felügyelet nélkül hagyta és ezen mulasztása miatt közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett a sértett, életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá