Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Endrész Erzsébet, Bajnóczi János és Balázs Tibor (független) képviselők szót kértek volna, de nem igazán kaptak, valamint felvetésükre a Szervezeti és Működési Szabályzatot sem módosították, mondván ez egy ünnepi ülés. A testületin ezen kívül titkos szavazáson Szirbik Imrét (Fidesz) választották társadalmi megbízatású alpolgármesternek.

A Hárman a változásért oldal beszámolója szerint Szegvári Ernőné polgármester azonnal elfogadtatta volna a napirendet, melynél szót kérve Endrész Erzsébet javasolt egy pontot az ülés végére Egyebek címszóval. ,,Erre azonban, ahogy kaptam a kioktatást, az alakuló ülés ünnepi jellegét kiemelve nem volt lehetőség” – írta.

A Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet megalkotásánál a hozzászólás lehetősége nem adatott meg, hivatkozva arra, hogy a testületi tagok előzőekben elmondhatták már véleményüket, miért nem akkor mondták, vagy miért nem mentek be korábban, ha gondjuk volt. Azt szerették volna elérni, hogy a képviselők a községben körzeteket kapjanak és ez épüljön be a szabályzatba. Kiderült, ezt szabályzatban nem, de informálisan meg lehet valósítani. A Makó Híradó beszámolója szerint Dr. Kárpáti Tibor jegyző azt mondta, nem sok módosítás történt, a kormányhivatal szerint rendben van az SZMSZ, a kötelező elemek és a helyi szokások is benne vannak. Kiderült, hogy ezt bármikor lehet módosítani. A jegyző közölte,

a kormányhivatal rendez majd oktatást a képviselőknek.

Az SZMSZ-t végül 4 igen és 3 nem szavazattal fogadták el.

Nem értjük ezt az ügymenetet, ami ma történt. A képviselői munkára a választók hatalmaztak fel bennünket, és nem gondoljuk, hogy bármelyik, bármilyen fajtájú ülésen nem szólhatnánk hozzá, mondhatnánk el véleményünket.

– fogalmazott közös facebook oldalán Endrész Erzsébet, Bajnóczi János és Balázs Tibor.

A testület elfogadta, hogy Szegvári Ernőné polgármesteri havi illetménye a törvény szerinti 548.444 forint, költségtérítése havi 82.265 forint legyen. Szirbik Imre alpolgármester havi tiszteletdíja 95.978 forint, költségtérítése 14.397 forint.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá