Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nyolc mezőgazdasági szakképző iskola ellenőrzésénél talált súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely kezdeményezte az egyik budapesti iskola állami támogatásának felfüggesztését is.

Állami Számvevőszék 2019. október 30-án nyolc agrárszakképző iskola ellenőrzését fejezte be. Ezek: a budapesti székhelyű AM Közép-magyarországi Agrárszakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola; a nyíregyházi Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola; a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; a nagykátai Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola; a baktalórántházai Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium; a péceli Fáy András Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; a Csongrád megyei Ásotthalmon működő a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A nyolc mezőgazdasági szakképző iskola irányító szerve az Agrárminisztérium.

A közlemény szerint az agrárszakképző intézmények nem biztosították a nemzeti vagyonnal való átlátható, elszámoltatható gazdálkodást, továbbá nem voltak védve a korrupcióval szemben a 2016–2017 közötti időszakban.

Mivel az Agrárminisztérium Közép-magyarországi Agrárszakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnál a törvényes gazdálkodás alapvető feltételei sem voltak biztosítottak, az ÁSZ kezdeményezte a budapesti intézmény államháztartásból származó támogatása folyósításának felfüggesztését.

Az ellenőrzött mezőgazdasági szakképző iskolák irányító szerve az agrártárca – tették hozzá.

A számvevőszék 70 javaslatot tett a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok megszüntetésére, illetve kijavítására az iskolák igazgatóinak, akiknek a megállapítások és javaslatok alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

(MTI nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares